Κ.Καραμανλής: Πέταξαν τον Καλογρίτσα σαν στιμμένη λεμονόκουπα

Να πάρει θέση ο Αλ. Τσίπρας για τις αποκαλύψεις του Χρ. Καλογρίτσα ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής, τονίζοντας πως κατά την προηγούμενη πενταετία λειτουργούσαν εξωθεσμικά κέντρα.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αναφέρθηκε στο μεγάλο πολιτικό ζήτημα των αποκαλύψεων για τον Νίκο Παππά και το «White House», με τον Χρ. Καλογρίτσα να δηλώνει στο δικαστήριο ότι έλαβε για λογαριασμό της εταιρείας «Τοξότης», τρία εκατομμύρια ευρώ από εταιρεία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Ν. Παππά.

«Βλέπουμε στοιχεία συντριπτικά για αυτήν την υπόθεση», τόνισε ο κ. Κ. Αχ. Καραμανλής, για να προσθέσει: «Βλέπουμε ότι λειτουργούσαν εξωθεσμικά κέντρα την περίοδο των προηγούμενων πέντε ετών και μια παράλληλη δομή εξουσίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο τότε κυβερνών κόμμα έρχονται και κάνουν καταγγελίες».

Όπως είπε, ο υπουργός, «ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας εργολάβος ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε με πολλά έργα και τεράστιο δανεισμό και στη συνέχεια βρέθηκε να τον έχουν πετάξει σαν μια “στιμμένη λεμονόκουπα”».

«Καλό είναι ο κ. Τσίπρας να πάρει μια ξεκάθαρη θέση και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτές τις πρακτικές. Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα από την πλευρά του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

SHARE