Κ.Χατζηδάκης: Έχουμε δύο κυβερνήσεις στα εθνικά θέματα…

 

Εχουμε δύο κυβερνήσεις με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Από τη μία έχουμε τον κ. Καμμένο με τις στολές παραλλαγής και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με κατευναστική πολιτική», είπε αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο έντασης στα Ιμια, ενώ χαρακτήρισε ψευτοπαλληκαρισμούς αυτά που κάνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, με τις στολές παραλλαγής.

Ως παράδειγμα για τη διγλωσσία ανέφερε και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε αυτοσυγκράτηση κατά την επίσκεψή του στο λιμενικό και την επόμενη ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει ειρηνικά σε παρόμοια πρόκληση.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, το Σάββατο στο Μόναχο, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στον Τούρκο πρωθυπουργό αυτά που λέει και στην Ελλάδα, χωρίς κορώνες και φωνές. Εθεσε το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της αποφυγής των περιττών εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση ότι τα Ίμια είναι ελληνικά.

Σημείωσε ακόμη ότι οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον Αυστριακό καγκελάριο Κουρτς, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO Στόλτενμπεργκ, δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπολογίσιμη και στο εξωτερικό και λαμβάνεται υπόψη ο λόγος και ο ρόλος της.

SHARE