John και η Jenny Paulson χωρίζουν μετά από περισσότερα από 20 χρόνια γάμου

John και η Jenny Paulson χωρίζουν μετά από περισσότερα από 20 χρόνια γάμου.

Η υπόθεση έχει κατατεθεί ήδη στην κομητεία Suffolk της Νέας Υόρκης, με τον John Paulson να εκπροσωπείται από τον δικηγόρο William D. Zabel.

Η εφημερίδα New York Post, που ήταν η πρώτη που αποκάλυψε το χωρισμό, ανέφερε ότι δεν υπάρχει προγαμιαία συμφωνία, επικαλούμενη αγνώστου ταυτότητας πρόσωπο το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε.

«Ο John έχει βαθύ σεβασμό για την Jenny και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ό,τι καλύτερο για την υγεία και την ευτυχία της οικογένειας», δήλωσε ο Zabel την Τρίτη σε ανακοίνωση του.

Ο 65χρονος Paulson έχει καθαρή περιουσία 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, την οποία απέκτησε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του επιτυχημένου στοιχήματος του κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 στις ΗΠΑ, εξαιτίας της καταρρέουσας -τότε- αγοράς κατοικίας. Ο μάναντζερ κεφαλαίων κατέχει επίσης περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια από το Paulson Family Foundation, το οποίο δημιουργήθηκε το 2019.

Η 50χρονη Jenny Paulson, γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο χρόνια πριν γίνει διάσημος για τις επαγγελματικές του κινήσεις. Αρχικά την προσέλαβε ως βοηθό όταν τη γνώρισε καλύτερα σε γεύμα που είχε παραθέσει σε εκείνη και στο προσωπικό του στο bar Bear Stearns. Εκείνη ήταν μετανάστρια από τη Ρουμανία και της είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ. Καθώς πλησίαζε στα 40, ο Paulson αποφάσισε ότι έπρεπε να παντρευτεί και ότι η Jenny διέθετε την προσωπικότητα που αναζητούσε, σύμφωνα με το βιβλίο «The Greatest Trade ever» του Gregory Zuckerman.

«Η Jenny δεν έπινε, δεν κάπνιζε ή δεν έβγαινε αργά το βράδυ. Για μένα ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα», ανέφερε ο Paulson στο βιβλίο. Της ζητούσε επί ένα χρόνο να βγουν μαζί, αλλά εκείνη αρνιόταν αν δεν την απέλυε και της έβρισκε άλλη δουλειά. Τελικά συμφώνησε να βγει για φαγητό μαζί του και μετά από περισσότερα από… 200 γεύματα μαζί της έκανε πρόταση γάμου.

Ο Paulson κέρδισε 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο του και τους επενδυτές του όταν οι τα ομόλογα των ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ κατέρρευσαν και πυροδότησαν την οικονομική κρίση. Αφού συμμετείχε με επιτυχία σε μία από τις πιο επιτυχημένες οικονομικές κινήσεις στον κόσμο, ακολούθησαν μια σειρά από λιγότερο επιτυχημένα χρόνια. Μετέτρεψε την εταιρεία hedge fund σε οικογενειακό γραφείο πέρυσι, αφού τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν σε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, από την κορυφή των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011 και βρέθηκε να διαχειρίζεται κυρίως δικά του χρήματα.

Το ράντσο στο Aspen

Η οικογένεια διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή επενδύσεων σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός ράντσο στο Aspen του Colorado που ανήκε προηγουμένως σε έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα και ένα ακίνητο στο Hamptons που αγοράστηκε για 41 εκατομμύρια δολάρια το 2008. Ο John Paulson πραγματοποίησε επίσης επενδύσεις στο Πουέρτο Ρίκο, αγοράζοντας πλειοψηφικά μερίδια στα Condado Vanderbilt Hotel, La Concha Renaissance Resort και St. Regis Bahia Beach Resort.

Ενώ το διαζύγιό των Paulson θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία, όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που διακυβεύονται, ασφαλώς υπολείπεται από δύο άλλους πρόσφατους χωρισμούς. Η Melinda French Gates κατέληξε με δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών σε διάφορες εταιρείες μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Microsoft Corp. Bill Gates, ενώ η Mackenzie Scott, η πρώην σύζυγος του προέδρου της Amazon.com Inc. Jeff Bezos, είναι η τέταρτη πλουσιότερη στον κόσμο γυναίκα σήμερα, με καθαρή περιουσία 56,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεν νομίζω ότι τα διαζύγια αυξάνονται», δήλωσε ο Dror Bikel, δικηγόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη στο Bikel & Schanfield LLP. «Αλλά η κλίμακα του πλούτου είναι απλώς συντριπτική…».

 

SHARE