Ιταλία: Σχολεία κλείνουν μέχρι τις 8 Μαρτίου -Ματαιώνεται το Φεστιβάλ Δημοσιογραφίας

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα σχολεία στις περιφέρειες της Λομβαρδίας, Βένετο και Εμίλια Ρομάνια θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 8 Μαρτίου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ιταλίας, τα σχολικά συγκροτήματα, από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε πάντως ότι κανένας μαθητής δεν πρόκειται να χάσει την χρονιά εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στο μεταξύ, λόγω του κοροναϊού αποφασίσθηκε η ματαίωση του ετήσιου Φεστιβάλ Δημοσιογραφίας που πραγματοποιείται στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας και το οποίο είχε προγραμματισθεί, φέτος, να λάβει χώρα από την 1η μέχρι τις 5 Απριλίου.

«Λυπόμαστε ειλικρινά, αλλά η κύρια προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακεραιότητας και υγείας των ανθρώπων που δήλωσαν συμμετοχή στο φεστιβάλ μας», έγραψαν στο διαδίκτυο οι διοργανωτές.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ανησυχία των πολιτών, τέλος, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να δημοσιοποιούν τα στοιχεία σχετικά με τα νέα κρούσματα του ιού, μόνον μια φορά την ημέρα -το βράδυ- και όχι δυο, όπως γινόταν έως τώρα.

 

SHARE