Ιταλία: Ο Ματαρέλα έδωσε διερευνητική στον πρόεδρο της Βουλής

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, στον οποίο αναμένεται να αναθέσει διερευνητική εντολή. Σε δηλώσεις του στον Τύπο, τόνισε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να εξακριβωθεί η δυνατότητα σύστασης νέας κυβέρνησης από την πλειοψηφία που έως τώρα στήριζε την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στο Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει πλήρης εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Τζουζέπε Κόντε.

Τα Πέντε Αστέρια δεν αποκλείουν νέα κυβέρνηση με το κόμμα του Ρέντσι

Στην συνάντησή της με τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα,  η αντιπροσωπεία του Κινήματος Πέντε Αστέρων τόνισε ότι τάσσεται υπέρ των προσπαθειών για σύσταση νέας κυβέρνησης, και με την συμμετοχή του κόμματος “Ζωντανή Ιταλία”, του Ματέο Ρέντσι.

Η θέση των “πεντάστερων”, δηλαδή, είναι ότι η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης θα πρέπει να ξεκινήσει από την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπό τον όρο ότι η πρωθυπουργία θα ανατεθεί και πάλι στον Τζουζέπε Κόντε.

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της ιταλικής συντηρητικής παράταξης (Λέγκα, Αδέλφια της Ιταλίας και Φόρτσα Ιτάλια) στην συνάντησή της με τον Ιταλό πρόεδρο τόνισε ότι τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, αλλά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, “θα εκτιμήσει με κάθε πρέποντα σεβασμό τις αποφάσεις του προέδρου της δημοκρατίας”.

SHARE