Ιταλία: Μέτρα 10 δισ. για στήριξη της οικονομίας – Παγώνει η αποπληρωμή δανείων, φόρων

Η ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Στέφανο Πατουανέλι δήλωσε στον Radio Capital ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κοροναϊού θα προκαλέσουν πιθανόν αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε μόλις κάτω του 3% του ΑΕΠ φέτος.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε χθες Δευτέρα στο Reuters ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε 2,8% του ΑΕΠ φέτος. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση του ελλείμματος σε 2,5% από τον προηγούμενο στόχο του 2,2%.

Ο Πατουανέλι σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει πιθανόν μια πρώτη σειρά μέτρων ύψους κάτω του στόχου των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι περισσότερα θα προστεθούν σε ένα δεύτερο στάδιο.

«Παγώνει» η αποπληρωμή δανείων και φόρων

Το «πάγωμα» της αποπληρωμής των τραπεζικών δανείων και των φόρων θα ανακοινώσει η Ιταλία, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη, λόγω του κορωνοϊού.

Η Ιταλίδα υφυπουργός οικονομικών Λάουρα Καστέλι, πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό, θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα», τόνισε η Καστέλι, εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με ταμείο ανεργίας όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους.

SHARE