ΙΤΑΛΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Όλα δείχνουν…δεξιά με Πρωθυπουργό τον Αντόνιο Ταγιάνι – Η επάνοδος Μπερλουσκόνι

 

Κρίσιμες και για την Ευρώπη οι εκλογές στην Ιταλία την Κυριακή 4 Μαρτίου. Όπως όμως όλα δείχνουν, οι “φόβοι” για την επικράτηση του “απρόβλεπτου” Κινήματος 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στη δεξιά συμμαχία των Μπερλουσκόνι – Forza Italia  και Σαλβίνι – Λέγκα του Βορρά, το 38% των ψήφων (17% Forza Italia, 13% Λέγκα).

Ακολουθεί με 28% το Κίνημα των 5 Αστέρων και με 26% η κεντροαριστερή συμμαχία υπό τον Ματέο Ρέντσι.

Την στήριξή του στην κεντροαριστερή συμμαχία εξέφρασε  ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα. «Η ψήφος της 4ης Μαρτίου; Νοιάζομαι για την Ιταλία και την Ευρώπη και επιθυμώ ο Πάολο Τζεντιλόνι και η κεντροαριστερή συμμαχία που τον στηρίζει να βγουν ενισχυμένοι», έγραψε ο Λέττα, μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τη συμφωνία Μπερλουσκόνι -Σαλβίνι, εάν το Forza Italia είναι πρώτο, ο Σίλβιο, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έπειτα από καταδίκη για φορολογική απάτη, θα προτείνει αυτός τον Πρωθυπουργό: Αυτός θα είναι ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο σημερινός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος, με δήλωσή του, θα αποδεχθεί την πρόταση.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Μπερλουσκόνι για την εκτίμηση που έδειξε προς το πρόσωπό μου. Απόψε του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να υπηρετήσω την Ιταλία», έγραψε ο Ταγιάνι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Πλέον η απόφαση επαφίεται στους συμπολίτες μας και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Εάν η Λέγκα έλθει πρώτη, τότε ο Ματέο Σαλβίνι θα γίνει πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι εταίρος στη συμμαχία της δεξιάς είναι και το το εθνικιστικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας υπό τη Τζόρτζα Μελόνι…

SHARE