ΙΤΑΛΙΑ: Έκλεισαν όλα τα σχολεία – 107 νεκροί, 3090 κρούσματα κορονοιού

Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία συνεχίζεται, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώνει την Τετάρτη ότι ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας αυξήθηκε κατά 28 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανεβαίνει στους 107.

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε και στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην ΕΕ, με σύνολο των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 3.090 άτομα, από 2.502 που ήταν την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, από τους προσβληθέντες 276 άτομα έχουν αναρρώσσει πλήρως.

Η επιδημία του κοροναϊού στην Ιταλία ξεκίνησε πριν από 13 ημέρες και αρχικά είχε επικεντρωθεί σε μερικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, όμως πλέον κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στις 19 από τις 20 περιφέρειες.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι τα πανεπιστήμια και τα σχολεία στο σύνολο της ιταλικής επικράτειας θα παραμείνουν κλειστά επ’ αόριστον.

SHARE