Ισπανία: Αύξηση φόρων σε τράπεζες και εισοδήματα άνω των 130.000 ευρώ

Για υψηλότερη φορολόγηση των τραπεζών και αύξηση του φορολογικού βάρους για τους πλούσιους Ισπανούς δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, καθώς παρουσίασε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας συνασπισμού με το κόμμα των Podemos.

Οι υψηλότεροι φόροι αφορούν τους Ισπανούς με ετήσιο εισόδημα άνω των 130.000 ευρώ, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με ελάχιστο συντελεστή φορολογίας 15%. Για τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες, ο φόρος αυξάνεται στο 18%.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Σάντσεθ θα επιδιωξει παράλληλα να ανακαλέσει ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που είχαν εφαρμοσθεί το 2012 και που αφορούσαν την αγορά εργασίας.

Ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού ενδεχομένως να επιφέρει θετικές αλλαγές στο κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα της Ισπανίας. «Οι κυβερνήσεις συνασπισμού αποτελούν μέρος αυτής της νεάς κανονικότητας που θα πρέπει να αποδεχθούμε», δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη. «Αυτή η συμφωνία είναι μια ευκαιρία να δοθεί νέα πολιτική ώθηση στη χώρα», πρόσθεσε. 

SHARE