ΙΣΠΑΝΙΑ: Αυτό είναι το “στρατηγείο” του Ιγγλέσιας – Podemos για την…Αλλαγή στην Ευρώπη

 

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των θεωρητικά «αντισυστημικών» Podemos στην Ισπανία, που θέλει να…. αλλάξει την Ευρώπη, αποφάσισε να το κάνει από νέο “στρατηγείο”: Από  μια πολυτελή βίλα που αγόρασε με τη σύζυγό του Ιρένε Μοντέρο,  αξίας 540.000 ευρώ στα προάστια της Μαδρίτης.

Οπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα της αγοράς της βίλας με την πισίνα από τον Ιγκλέσιας και τη Μοντέρο έχει επισκιάσει κάθε άλλη επικαιρότητα στην Ισπανία: ο κόσμος δεν ασχολείται ούτε με τον προϋπολογισμό, ούτε με τις εξελίξεις στην Καταλωνία, ούτε με τα σκάνδαλα με τα πλαστά μεταπτυχιακά των στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), ούτε και με τη βία κατά των γυναικών. Εκείνο που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την ισπανική κοινή γνώμη, σε βαθμό που να έχει πλημμυρίσει το Twitter με πάνω από 35.000 μηνύματα, είναι η αγορά ενός σαλέ, αξίας 540.000 ευρώ, με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια, από το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική των Ιγκλέσιας και Μοντέρο.

  • epa06287818 Leader of leftist Podemos party, Pablo Iglesias (R), and Unidos Podemos's parliamentary spokeswoman, Irene Montero (L), attend the Government's Question Time at the Parliament's Lower Chamber in Madrid, Spain, 25 October 2017. The Question Time is held two days before the Senate's plenary session in which the Article 155 of the Spanish Constitution is to be passed for its application in Catalonia in order to guarantee the region's return to constitutional order. The Article 155 of Spain's constitution, allows the government to impose direct rule in a crisis on any of the country's semi-autonomous regions.  EPA/CHEMA MOYA

Το ζευγάρι σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ. Ενόψει όμως της γέννησης των διδύμων αγοριών, τα οποία κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο, και δεδομένου ότι στο σπίτι ήδη φιλοξενούνται και τρία σκυλιά, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο. Η νέα τους κατοικία στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης, ενδείκνυται για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος). Οπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας-Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct, σύμφωνα με την σελίδα διαφάνειας του κόμματος. Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράσθηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ. Επίσης δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράσθηκε το 2012. Η δε Μοντέρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ, ενώ δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008.

Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario, που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 τετραγωνικών μέτρων και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τ.μ. με πισίνα! Δημοσίευσε μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

pablo-iglesias-irene-montero-casa-exterior-1pablo-iglesias-irene-montero-casa-exterior-5

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν αμέσως να «ξεθάψουν» τα tweet του ίδιου του Ιγκλέσιας, που το 2012, όταν ακόμα κάλπαζε επάνω στο κύμα του αντισυστημικού και του αριστερού λαϊκισμού, καυτηρίαζε την αγορά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Λουΐς ντε Γκίντος (σημερινό αντιπρόεδρο της ΕΚΤ) ενός ρετιρέ έναντι 600.000 ευρώ.

Πηγές των Podemos αντιτείνουν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις: η μεν κατοικία των Ιγκλέσιας-Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ η αγορά του πρώην υπουργού ήταν καθαρά μία κίνηση επενδυτική.

 

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ TWITTER

Σκληρή δήλωση Σταθάκη στον ηγέτη των Podemos: “Εμείς σύντροφο με μόνο 250τ.μ. σπίτι,δεν θα τον γράφαμε καν στο κόμμα!”

Ο Σταθάκης, ο Παπαδημούλης και η Καρακώστα μπαίνουν σ ένα μπαρ. Γατάκι PODEMOS, ουτε για πορτιερης δεν κάνεις. .

SHARE