ΙΣΠΑΝΙΑ άμεσα σε καραντίνα – Οι 190 θάνατοι τρόμαξαν τον Σάντσεθ

Στον κατάλογο των χωρών, όπως η Ιταλία και η Γαλλία που έχουν θέσει σε ισχύ πολύ αυστηρά έκτακτα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού μπήκε η Ισπανία.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα η μεγάλη αύξηση των νεκρών – μέσα σε μία ημέρα, καταγράφηκαν 70 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τα 120 στα 190 – επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ σε ισχύ μπαίνουν περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19, λέγοντας ότι η κρίση του κορωνοϊού απαιτεί «εξαιρετικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Βάσει της απόφασης αυτής περιορίζονται οι μετακινήσεις καθώς οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν φαγητό ή φάρμακα, να πάνε στην εργασία τους, σε τράπεζες ή σε ιατρικά κέντρα ενώ τα ταξίδια θα επιτρέπονται μόνο για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων.

Παράλληλα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, σχολεία, πανεπιστήμια και μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα.

Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην λήψη οικονομικών μέτρων προς βοήθεια των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρων που θα διασφαλίσουν ρευστότητα για τις επιχειρήσεις.

 

SHARE