Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπιες μεταβολές καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές,με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πολιτική της και της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,01% στις 454,04 μονάδες , με τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής να ενισχύονται κατά -0,3% ενώ ο κλάδος ασφάλισης υποχωρεί κατά 0,4%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών Air France KLM, Lufthansa και IAG –ιδιοκτήτριας της British Airways– καταγράφουν άνοδο πάνω από 1% αφού τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) χαλάρωσαν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις για 110 χώρες και εδάφη.

Η μετοχή της ισπανικής εταιρίας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Inditex σημείωσε άνοδο 1,3% αφού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 421 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο που εύκολα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,39%, o γερμανικός DAX με άνοδο 0,12%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 0,12%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχλυεται κατά 0,15% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,06%.

 

SHARE