ΗΠΑ: Τα στοιχεία για επιδόματα ανεργίας, λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή

 

Σε υψηλό έξι εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας όμως σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 9.000 και ανήλθαν στις 220.000, αριθμός που διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που ανέμεναν ότι θα ανέλθουν στις 214.000.

Αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, ένδειξη ότι Αμερικανοί καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομία, παρά τα ανησυχητικά σημάδια.

Αύξηση κατέγραψε η παραγωγικότητα της εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Η παραγωγικότητα ενισχύθηκε κατά 2,3%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων που ανέμεναν αύξηση κατά 1,7%, μετά την αύξηση κατά 3,5% που σημειώθηκε τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Απροσδόκητη υποχώρηση κατέγραψε τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve, τον προηγούμενο μήνα η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,2%, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν ενίσχυσή της κατά 0,2%. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζεται αυξημένη μόλις κατά 0,5%.

 

 

SHARE