Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς αλουμινίου -χάλυβα σε Αργεντινή και Βραζιλία

Την πρόθεσή του να επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Βραζιλία και την Αργεντινή γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με σχετική του ανάρτηση στο Twitter.

Αιτία αυτής της σκέψης είναι η υποτίμησ των νομισμάτων των δυο χωρών, που κάνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα ανταγωνιστικότερα. Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ παροτρύνει, ταυτόχρονα, και την Ομοσπονδιακή Κέντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, την Fed να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της υποτίμησης των  νομισμάτων αυτών.

«Η Βραζιλία και η Αργεντινή ηγούνται μιας προσπάθειας για μια  τεράστια υποτίμησης των νομισμάτων τους. κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Επομένως, με άμεση ισχύ, θα επαναφέρω τους δασμούς  για όλα τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου που εισάγονται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες », έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, «θα πρέπει επίσης να ενεργήσει έτσι ώστε οι χώρες – από τις οποίες υπάρχουν πολλοί – να μην εκμεταλλευτούν πλέον το ισχυρό δολάριο μας υποτιμώντας περαιτέρω τα νομίσματά τους», συνέχισε. «Αυτό καθιστά πολύ δύσκολο για τους κατασκευαστές και τους αγρότες μας να εξάγουν δίκαια τα αγαθά τους. Χαμήλωσε τα επιτόκια και πάρε μέτρα χαλάρωσης, Fed !», κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

SHARE