ΗΠΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Θρίλερ σε 5 Πολιτείες με πιθανότερο νικητή Μπάιντεν – Ο Τραμπ δεν παραδίδει τα “όπλα”

Το BBC παρουσιάζει τι χρειάζονται οι Μπάιντεν και Τραμπ για να φτάσουν την νίκη.

-Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χρειάζεται δύο πολιτείες εκ των Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια ή μόνο την Πενσιλβάνια.

-Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων χρειάζεται τρεις εκ των Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια, όπως και την Πενσιλβάνια.

Μέχρις στιγμής ο Τραμπ έχει το προβάδισμα σε Τζόρτζια (+12,825), Βόρεια Καρολίνα (+76,701), Πενσιλβάνια (+108,614). Ο Μπάιντεν προηγείται σε Νεβάδα (+11,438), ενώ με περίπου 69,000 ψήφους περισσότερες θεωρείται από πολλά ΜΜΕ ότι έχει κερδίσει την Αριζόνα.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Εικόνα

“Ας είμαι σαφής: Στις εκλογές κατέβηκα ως περήφανος Δημοκρατικός, αλλά θα κυβερνήσω ως πρόεδρος των ΗΠΑ” ανέφερε σε νέο ενωτικό μήνυμα ο Τζο Μπάιντεν.

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Δικαστής στο Μίσιγκαν απέρριψε αγωγή που κατατέθηκε από την εκστρατεία του Τραμπ, η οποία ζητούσε την διακοπή της καταμέτρησης έως ότου εκπρόσωποι αποκτούσαν πρόσβαση στην διαδικασία. Το Μίσιγκαν, το οποίο δίνει 16 εκλέκτορες, ανήκει στον Μπάιντεν.

Μέχρι και σήμερα μπορεί να γνωρίζουμε τον νικητή στην Πενσιλβάνια, σύμφωνα με την Κάθι Μπούκβαρ. Ο Τραμπ προηγείται με 111.400 ψήφους, αν και ο Μπάιντεν μειώνει την διαφορά. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος των Δημοκρατικών κερδίσει την πολιτεία, τότε κερδίζει και τις εκλογές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Εκλογές ΗΠΑ : Σταματά η καταμέτρηση ψήφων στην Πενσυλβάνια με δικαστική απόφαση

ΝΕΒΑΔΑ: Ο γραμματέας της κομητείας Κλαρκ αναφέρει ότι η διαδικασία καταμέτρησης δεν θα ολοκληρωθεί πριν τις 12 Νοεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχει η ελπίδα το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων να καταμετρηθεί μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή. Ο Μπάιντεν βρίσκεται μπροστά στην Νεβάδα με 11.438 ψήφους.

ΑΡΙΖΟΝΑ: Η καταμέτρηση στην Αριζόνα συνεχίζεται, αφού μένει να καταμετρηθούν 400.000 ψηφοδέλτια. Η πολιτεία ανήκει στον Μπάιντεν με 50,5% έναντι 48,1% του Τραμπ.

ΤΖΩΡΤΖΙΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά στην Τζόρτζια με διαφορά περίπου 14 χιλιάδων ψήφων από τον Τζο Μπάιντεν.

SHARE