ΗΠΑ: 4 τρισ. δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας – 3.000 στις αμερικάνικες οικογένειες

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, δήλωσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (FED) θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στον δανεισμό των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το marketwatch, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι “εργαζόμαστε μαζί με τη FED και θα δώσουμε ρευστότητα που θα φτάσει και τα 4 τρισ. δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας”, ενώ συμπλήρωσε ότι θα αφορούν ένα ευρύτατο πρόγραμμα δανεισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Μνούτσιν, ο σχεδιασμός παροχής ρευστότητας αφορά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν “τις επόμενες 90 με 120 ημέρες”.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ το σχετικό νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή ώστε να περάσει από ψηφοφορία στο Κογκρέσο τη Δευτέρα.

Επίσης, το πακέτο οικονομικής υποστήριξης θα συμπεριλαμβάνει την καταβολή εφάπαξ ποσού 3.000 δολαρίων για τις αμερικανικές οικογένειες, ενώ θα προβλέπεται ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας για όλους όσους χάσουν την εργασία τους λόγω της πανδημίας.

Τέλος, ο κ. Μνούτσιν ανέφερε ότι σε περίπτωση που το “εικονικό shutdown” της αμερικανικής οικονομίας διαρκέσει περισσότερο απ’ ότι αναμένεται, τότε το Κογκρέσο θα περάσει νέο πακέτο διάσωσης της οικονομίας.

8000 κρούσματα στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δηλώνει τώρα ότι υπάρχουν περισσότερα από 8.000 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 στην πόλη, περίπου το 1/3 του συνόλου των περιστατικών που έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η Νέα Υόρκη απέχει 10 ημέρες από ελλείψεις υλικών καταπολέμησης του κορονοϊού, σε ευρεία κλίμακα.

SHARE