Ιερά Σύνοδος: Στο Δημόσιο ως έχουν τα μισθολόγια ιερέων

Nα παραμείνουν στο μισθολόγιο του Δημοσίου οι κληρικοί, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος κατά τη διάρκειας μιας εκρηκτικής συνεδρίασης που σημαδεύτηκε από αποχωρήσεις Μητροπολιτών.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης, οι συνοδικοί ιεράρχες συμφώνησαν να συζητήσουν τα υπόλοιπα σημεία της Συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου αλλά όχι το ζήτημα της αλλαγής τους καθεστώτος στη μισθοδοσία του κλήρου.

Ενα ζήτημα το οποίο ήταν φλέγον και μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος είχε αρνηθεί να το συζητήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η απόφαση της πλειοψηφίας των μητροπολιτών αποτελεί ήττα στο σημείο αυτό για τον Ιερώνυμο καθώς θυμίζουμε ότι η συμφωνία με τον Τσίπρα προέβλεπε αυτό ακριβώς το σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, αποχώρησε έξαλλος από την Ιερά Σύνοδο καθώς δεν του επετράπη να μιλήσει. Είχε, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάσει 8σέλιδη εισήγηση όμως δεν τον άφησαν να την αναλύσει. Λέγεται μάλιστα ότι του είπαν «δεν είναι η ώρα για τέτοια. Κάθισε κάτω» και ότι «όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας να φύγει».

Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα δεν θέλησε να κάνει καμιά δήλωση επί του θέματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τη συμφωνία κι έχουν κατατεθεί και διαφορετικές προτάσεις κι από άλλους ιεράρχες.

Ανάλογο περιστατικό φαίνεται να συνέβη και με τουλάχιστον 4 μητροπολίτες που θέλησαν να πάρουν το λόγο και να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους. Συγκεκριμένα στον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, τον Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και σε άλλους μητροπολίτες που φέρεται να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συμφωνία με το Κράτος.

Oι 3 προτάσεις Ιερώνυμου στην Ιεραρχία – Ενταση και αποχωρήσεις

SHARE