Η Wall “θύμα” σήμερα του αμφιλεγόμενου εμβολίου της Moderna

Πτώση στη Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κατρακυλά 390 μονάδες, μετά από δημοσίευμα έγκυρης έκδοσης του ιατρικού τύπου ( Statnews ) ότι ημελέτη της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna για το πειραματικό εμβόλιο που παρασκευάζει για τον κορονοϊό δεν περιέχει επαρκή στοιχεία. Ο τίτλος της Moderna έχασε  10,4% σήμερα.

Ο Dow Jones έχασε 390,51 μονάδες – 1,59% και έκλεισε στις 24.206,86 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,05% στις 2.922,94 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 9.185,10 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόν Πάουελ επανέλαβε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα φτάνουν σε αυτούς που τα χρειάζονται εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.”Είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η Fed είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα εάν χρειαστεί.

«Το κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας ενέχει έναν κίνδυνο μόνιμης ζημιάς», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνιούτσιν κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία. Η επανέναρξη της οικονομίας ωστόσο πρέπει να γίνει με «ισορροπημένο και ασφαλή τρόπο», είπε.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

SHARE