Η Βόρεια Μακεδονία “διχάζει” ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Βόρεια Μακεδονία και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου επ’αυτών.

«Σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης Ζάεφ που αποδέχθηκε την αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας στη Βόρεια Μακεδονία και ενώ οι ομοϊδεάτες του, αυτοί του VMRO, απειλούν να επαναφέρουν το “Μακεδονία” σκέτο και τον αλυτρωτισμό, ο κ Μητσοτάκης δια του εκπροσώπου του αντί να στείλει σαφές μήνυμα στήριξης της Συμφωνίας, κομπάζει ότι δήθεν δικαιώνεται που εδώ και δύο χρόνια την υπονόμευσε, με τη μη κύρωση των Μνημονίων.

Ποιών μνημονίων; Αυτών που διασφαλίζουν ότι ο εναέριος χώρος της γείτονος θα επιτηρείται από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη», σημειώνει συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου.

«Εύστοχη επιλογή το ότι δε βιαστήκαμε να κυρώσουμε τα μνημόνια»

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τη στάση τις κυβέρνησης σχετικά με τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ενώ κλήθηκε να τοποθετηθεί και και για τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κ. Μιτσκόφσκι, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», ούτε για γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά θα σεβαστεί τις Πρέσπες.

«Όπως καταλαβαίνετε, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναμειχθεί στα εσωτερικά ζητήματα που αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνει κανείς ότι η επιλογή μας να μην βιαστούμε να κυρώσουμε τα μνημόνια, το προηγούμενο διάστημα, είναι μια επιλογή που αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, σωστή και εύστοχη, δεδομένου ότι τα μνημόνια συνιστούν έναν μηχανισμό ελέγχου ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου.

SHARE