Η Unisoft στα χέρια της SoftOne – Χρήμα στα ταμεία των τραπεζών

 

Η SoftOne Technologies ανεδείχθη νικήτρια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξαγορά της Unisoft Α.Ε. Πωλήτριες οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

1

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η εξαγορά της Unisoft από τη SoftOne αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το συνολικό μερίδιο αγοράς, την υποδομή δικτύου συνεργατών και την τεχνογνωσία της SoftOne, τοποθετώντας την στην ηγετική θέση της ελληνικής αγοράς λογισμικού πληροφορικής.

Η Unisoft για περισσότερα από 30 χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού στη χώρα. Διαθέτει ενεργό πελατολόγιο που ξεπερνά τις 22.000 εγκαταστάσεις λογισμικού σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με δίκτυο 300 και πλέον συνεργατών και ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα € 7εκατ.

Η Unisoft  ιδρύθηκε το 1983 και το πιο γνωστό προϊόν της ήταν το πακέτο λογισμικού «Κεφάλαιο». Το 1997, στην άνθηση δηλαδή του ελληνικού χρηματιστηρίου, η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον όμιλο Altec και αμέσως μετά (1999) εισήχθη στο Χ.Α. επιτυγχάνοντας μεγάλες υπεραξίες. Δύο χρόνια μετά, και αφού «έκλεισαν τα φώτα» του Χρηματιστηρίου στις εταιρείες πληροφορικής, η Unisoft απορροφάται από την Altec και συνιστά την επιχειρηματική μονάδα λογισμικού της μητρικής επιχείρησης. Το 2009, και αφού η Altec Συμμετοχών έχει περάσει στα χέρια των τραπεζών λόγω των τραπεζικών οφειλών της, η επιχειρηματική μονάδα λογισμικού αποσπάται από τη μητρική Altec, για να αποτελέσει ξεχωριστό νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Altec Software. Στόχος των τραπεζών είναι η αποδοτικότερη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του άλλοτε κραταιού ομίλου Altec, με στόχο την επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων από τις πιστώσεις ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στον όμιλο. Tέλος, το 2016 η Altec Software, υπό τον έλεγχο των τραπεζών, μετονομάζεται σε Unisoft.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftOne, κ. Αντώνης Κυριαζής, ανέφερε σχετικά: “Η εξαγορά της Unisoft αποτελεί μια πραγματικά ιστορική και συνάμα συναρπαστική συμφωνία που φέρνει κάτω από την ίδια στέγη δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά του business λογισμικού στην Ελλάδα. Παράλληλα ενισχύεται η στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό μέσα από μια σειρά συνεργειών”.

H SoftOne (ανήκει κατά 66,66% στον γνωστό επιχειρηματία του κλάδου της πληροφορικής Αντώνη Κυριαζή και κατά 33,34% στον Όμιλο Γερμανός)

Στο παρά ένα το deal για την πώληση της Unisoft από τις τράπεζες

SHARE