Η UBS προτείνει επενδύσεις στο χρυσό

Ως ένα «πολύ καλό ανάχωμα» απέναντι σε ενδεχόμενες περιόδους αβεβαιότητας λόγω αμερικανικών προεδρικών εκλογών και πανδημίας «βλέπει» τον χρυσό η UBS Global Wealth Management.

«Μας αρέσει ο χρυσός, γιατί νομίζουμε ότι θα φτάσει στα 2.000 δολάρια ως το τέλος του 2020», αναφέρει ο περιφερειακός επικεφαλής επενδύσεων της UBS, Κέλβιν Τάι, μιλώντας στο CNBC, λίγες ώρες πριν το πρώτο debate ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

«Ο χρυσός αποτελεί σίγουρα ένα “δίχτυ ασφαλείας” σε γεγονότα όπως η αβεβαιότητα για τις αμερικανικές εκλογές και η πανδημία του Covid-19. Ο χρυσός είναι ένα πολύ, πολύ καλό ανάχωμα. Η πρόσφατη αδυναμία του αντιπροσωπεύει ένα καλό σημείο εισόδου για τους επενδυτές», αναφέρει επίσης ο Τάι.

Oι τιμές του πολύτιμου μετάλλου έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ φέτος – πάνω από τα 2.000 δολ/ουγγιά για πρώτη φορά. Πρόσφατα, ωστόσο, οι τιμές υποχώρησαν και πριν από λίγο διαμορφώνονταν στα 1.885,40 δολ ανά ουγγιά.

Όπως λέει ο Τάι, ο χρυσός είναι επίσης ελκυστικός λόγω του περιβάλλοντος πολύ χαμηλών επιτοκίων. Αν τα επιτόκια παραμείνουν χαμηλά, όπως έχει υποδείξει η Fed, το κόστος του να έχει κάποιος χρυσό θα είναι αρκετά χαμηλό κι αυτό γιατί οι επενδυτές δεν έχουν ενδιαφέρον για περιουσιακά στοιχεία που να δίνουν αποδόσεις.

Παράλληλα, ο Τάι συστήνει στους επενδυτές να βάλουν χρήματα σε κινεζικά κρατικά ομόλογα τα οποία θα συμπεριληφθούν στον δείκτη Russell από τον Οκτώβριο του 2021, που αναμένεται να αποφέρει εισροές αρκετών δισ. δολ. στην Κίνα.

Οι κινεζικές αποδόσεις που κινούνται στο 2,5% είναι ψηλότερες από άλλες περιοχές. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα είναι στο 0,6% και στην Ευρώπη σε αρνητικά επίπεδα.

SHARE