Η Τουρκία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς σε θέσεις Κούρδων στη Β.Συρία

Θέσεις κουρδικών ένοπλων ομάδων που ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ράκα, έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το πυροβολικό της Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο συριακός ραδιοφωνικός σταθμός Σαμ.

Σύμφωνα με τις πηγές του σταθμού, τουρκικά πυροβόλα στοχοθέτησαν κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Νωρίτερα χθες, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα. Δύο γέφυρες καταστράφηκαν από τον βομβαρδισμό.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter, σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα ολοκλήρωσε όλες τις προετοιμασίες για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία. Η δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» θεωρείται ουσιώδης για να υπάρξει σταθεροποίηση και ειρήνη στην περιφέρεια και οι Σύροι να ζουν με ασφάλεια, υποστήριξε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στην ανάρτησή του.

Αλλαλούμ με πληροφορίες για επίθεση της Τουρκίας στη Συρία και για αντίδραση ΗΠΑ

SHARE