Η Τουλουπάκη κρατά στο συρτάρι της 6 έγγραφα του FBI και ερωτά πως διέρρευσαν οι αριθμοί τους

Νέο αίτημα υπέβαλε η Προανακριτική Επιτροπή για το καυτό θέμα των εγγράφων του FBI. Η επιτροπή ζητεί από την κ. Τουλουπάκη εκ νέου την λήψη των εγγράφων, αναφέροντας τα ένα προς ένα, με τους αριθμούς πρωτοκόλλου που έχουν και τις ημερομηνίες τους.

Το γεγονός φαίνεται να δημιουργεί προβληματισμό σε δικαστικό επίπεδο καθώς τα επίμαχα έγγραφα είναι φυλασσόμενα στην Εισαγγελία Διαφθοράς και εκτιμάται ότι η γνώση της επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis προέρχεται από διαρροή προσώπου που τα κατέχει παρανόμως.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς σε απάντηση της στην επιτροπή για τη Novartis, την οποία κοινοποιεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όποιος  έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Η Εισαγγελέας φέρεται επίσης να τονίζει και πάλι προς την επιτροπή ότι η χώρα δεσμεύεται από την σύμβαση που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ΗΠΑ, από την οποία επιβάλλονται περιορισμοί στην χρήση στοιχείων και εφόσον έχει εξασφαλιστεί συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

SHARE