Η Τερέζα Μέι προετοιμάζεται για ευρωεκλογές!

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην υποβάλει, για τρίτη φορά, τη Συμφωνία Αποχώρησης προς ψήφιση από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, αν δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη των βουλευτών ώστε να την εγκρίνουν.

Η συμφωνία έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τους βουλευτές αλλά η Μέι αναμενόταν ότι θα προσπαθούσε να τους πείσει ξανά, την επόμενη εβδομάδα.

Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών οι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν στη Μέι την αναβολή του Brexit που ζητούσε ώστε να προσπαθήσει να περάσει τη συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Αν φανεί ότι δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη για να φέρουμε ξανά τη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα ή αν η Βουλή την απορρίψει ξανά, μπορούμε να ζητήσουμε (σ.σ. από την ΕΕ) μια νέα παράταση πριν από τις 12 Απριλίου – αυτό σημαίνει τη διεξαγωγή εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» αναφέρει σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν δημοσιογράφο του BBC.

Σε περίπτωση διεξαγωγής ευρωεκλογών, τότε θα δοθεί από την ΕΕ μία μακροχρόνια παράταση του Brexit, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στο Ηνωμένο Βασίλειο να οργανώσει εκλογές, δημοψήφισμα ή και τα δύο.

Στην πράξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε πάλι την μπάλα πίσω στην Βρετανία, που πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 12 Απριλίου εάν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές στο πλαίσιο μακροχρόνιας καθυστέρησης ή εάν θα προετοιμασθεί για να αποχωρήσει στις 22 Μαΐου, ή πιθανώς τον Ιούνιο, άνευ συμφωνίας.

SHARE