Η παραλλαγή Δέλτα απειλεί τον τουρισμό – Γερμανικοί περιορισμοί σε Πορτογαλία-Ρωσία

Η Γερμανία κήρυξε την Πορτογαλία και τη Ρωσία “ζώνες παραλλαγής του ιού”, σε μια κίνηση που θα επιφέρει σοβαρούς περιορισμούς στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις προς και από τις δύο χώρες.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση χθες  το βράδυ.

Η Βρετανία, όπου η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού είναι ήδη ενδημική, έχει ήδη κηρυχθεί ζώνη παραλλαγής του ιού, που σημαίνει ότι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Γερμανία από την Βρετανία είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύσταση ΠΟΥ: Χρήση μάσκας και από τους πλήρως εμβολιασμένους λόγω μετάλλαξης του ιού

Στο «πορτοκαλί» παρέμεινε η χώρα μας για τους Βρετανούς αφού η αναθεώρηση χθες της ταξιδιωτικής λίστας της δεύτερης άφησε εκτός «πράσινης» λίστας την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Βρετανίας, η Μάλτα θα προστεθεί στους πράσινους προορισμούς από την επόμενη Τετάρτη στις 4 π.μ. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται  να παραμένουν σε καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν αρνητικά τεστ για τον Covid πριν και μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους. Στην «πράσινη» λίστα προστέθηκαν επίσης τα νησιά των Βαλεαρίδων (που περιλαμβάνουν Ίμπιζα, Μενόρκα, Μαγιόρκα και Φορμεντέρα), η Μαδέρα, το Ισραήλ, κάποια νησιά της Καραϊβικής (Ανγκουίλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπαρμπάντος, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Νησιά Καϊμάν, Ντομίνικα, Γρενάδα, Μοντσερράτ και Νήσοι Τερκς και Κάικος) και κάποια βρετανικά υπερπόντια εδάφη (Βερμούδες, Βρετανικά Εδάφη Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικό Έδαφος Ανταρκτικής και Νήσοι Πίτκαιρν).

Επόμενη αναθεώρηση της λίστας προβλέπεται σε τρεις εβδομάδες, καθιστώντας τη βρετανική αγορά δύσκολα προσεγγίσιμη για τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου ότι οι αφίξεις από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας υποχρεούνται σε καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αργούν τα σχέδια της Βρετανίας

Να σημειωθεί πως η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει ότι σχεδιάζει να επιτρέψει στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» προορισμούς να μην παραμένουν σε καραντίνα.

Το υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί σε φάσεις, ξεκινώντας από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να καταργήσει την οδηγία προς τους Βρετανούς  να μην ταξιδεύουν στις «πορτοκαλί» χώρες, προσθέτοντας ότι θα λάβει επιστημονικές συμβουλές σχετικά με το εάν τα τακτικά τεστ θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ασφαλή εναλλακτική λύση, αντί για την καραντίνα, για τα παιδιά που συνοδεύονται από εμβολιασμένους ενήλικες.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πότε θα μπορούσαν να συμβούν αυτές οι αλλαγές, δεν θα καθοριστούν μέχρι τον επόμενο μήνα.

Bloomberg: Μέρκελ και Μακρόν κατά Ελλάδας για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων

SHARE