Η ΟΝΝΕΔ “έφαγε” την Φαίη της Πεντέλης – Δεν σηκώνει τα…ρατσιστικά η ΝΔ του Μητσοτάκη

Η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη, δεν είναι, όπως αποδεικνύεται, διατεθειμένη να ικανοποιεί τις ακραίες φωνές στο κόμμα.

Έτσι, σε παραίτηση οδηγήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά την επιστολή που έστειλε στον υπ. Προστασίας του Πολίτη, αντιδρώντας στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της Φαίης Νικητοπούλου, την οποία και έκανε δεκτή. Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες. Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου μετά την παραίτησή της παραπέμπεται στο πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε ευθέως και κατηγορηματικά την επιστολή της προέδρου ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. «Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος» ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης.

Η επιστολή που προκάλεσε σάλο

Στην επιστολή, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, διατύπωσαν  την αντίθεσή της στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Όπως ανέφεραν, η παρουσία προσφύγων και μεταναστών «θα προσελκύσει εγκληματίες» και πως «ακόμη και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στην επιστολή της έκανε λόγο για το ενδεχόμενο εμφάνισης πανδημιών όπως η φυματίωση και η ευλογιά, ότι οι ανήλικοι μετανάστες θα πειράζουν σεξουαλικά τα κορίτσια γιατί «τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος». «Θα πρέπει κι εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φορέσουμε μαντίλες; Δεν θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

SHARE