Η νέα λίστα με τους Διοικητές των κρατικών νοσοκομείων

UPD: Αλλαγές επί των αλλαγών στις διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων. 13 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων της πρώτης λίστας αντικατέστησε το υπουργείο Υγείας, μετά τις παραιτήσεις έξι επιλεγέντων και την ανάκληση της εντολής διορισμού άλλων επτά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων. Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

Στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του Σισμανόγλειου για την οποία είχε επιλεγεί ο κ. Αδαμάντιος Γάκης (μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου), τοποθετήθηκε ο κ. Ιωάννης Ευθυμιάδης.

Επίσης, εκτός της λίστας των νέων διοικητών βρέθηκε και η οικονομολόγος κυρία Ελευθερία Πικρού, η οποία είχε τοποθετηθεί αναπληρώτρια διοικήτρια στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Στη θέση της κυρίας Πικρού, η οποία ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, τοποθετήθηκε ο κ. Ιωάννης Παύλου.

Ένας άλλος υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ο κ. Νικόλαος Αντωνίου, που είχε ανακοινωθεί πως θα είναι αναπληρωτής διοικητής στο Παίδων Πεντέλης, αντικαταστάθηκε στον κατάλογο από την κυρία Ευσταθία Κατοίκου.

Στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Ο κ. Κωνσταντίνος Παράσχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΝΔ στη Σύρο, που είχε τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Σύρου, αντικαταστάθηκε από τον κ. Μιχάλη Ζουλούφο.

Ο κ. Αναστάσιος Τσαχουργιαννίδης, υπάλληλος του ψυχιατρείου Λέρου και πρόεδρος της ΝΔ Λέρου, που είχε τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο της Κω, αντικαταστάθηκε από τον κ. Σταμάτη Βασιλειάδη.

Η Καλλιόπη Μαρία Σταθοπούλου, που είχε τοποθετηθεί διοικήτρια στο νοσοκομείο Καλύμνου, αντικαταστάθηκε από τον κ. Γιώργο Λαζαρίδη.

Στη θέση του ψυχολόγου και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κ. Κυριάκο Ασίκογλου που είχε τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Σερρών, μπήκε ο κ. Νικόλαος Φαρμάκης.

Αλλαγή και στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα, ο οποίος έλεγε σε συνεντεύξεις του ότι είχε ζητήσει απο τον Πρωθυπουργό να τον τοποθετήσει, βρίσκεται ο κ. Δημήτρης Κεχαγιάς. Ο κ. Πατέρας είχε παραιτηθεί μετά τη θύελλα αντιδράσεων, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, όχι μονο στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλα και στο ίδιο του το κόμμα.

Άλλη μια παραίτηση είχε υποβληθεί – και είχε γνωστοποιηθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- από τον κ. Κωνσταντίνο Τυρινόπουλο, λογιστή και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θήβας. Ο κ. Τυρινοπουλος είχε τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Θήβας. Στη θέση του, στη νέα λίστα, βρίσκεται ο κ. Θάνος Τσαντήλας.

Μια αλλαγή καταγράφεται στα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Πρόκειται για τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρακόπουλο, γαστρεντερολόγο με μεταπτυχιακό στη διοίκηση Μονάδων Υγείας, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, και πλεον αντικαθίσταται από τον κ. Χρήστο Χρηστόπουλο.

Τέλος, “διορθώσεις” έγιναν και στα πρόσωπα που είχαν επιλέγει σε τρία νοσοκομεία της Κρήτης. Ο 69χρονος φυσικοθεραπευτής, κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, που είχε τοποθετηθεί διοικητής στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων, αντικαταστάθηκε απ΄τον κ. Εμμανουήλ Μπολώτη.

Ο γυμναστής και στέλεχος της ΝΔ, κ. Λεωνίδας Τερζής, που είχε τοποθετηθεί αναπληρωτής διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου, αντικαταστάθηκε από τον κ. Εμμανουήλ Καλλιονάκη.

Τέλος, ο γεωπόνος κ. Γιώργος Μπαρμπούνης, που είχε επιλέγει για τη θέση του διοικητή στο Διαλυνακειο Νοςοκομειο -Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως, αντικαταστάθηκε από την κυρία Βασιλική -Ειρήνη Χατζέα.

Δείτε τη νέα λίστα με τα ονόματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Μετά από μερική τροποποίηση της εντολής διορισμού των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, στο πλαίσιο της οποίας:

1) Έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

2) Ανακαλείται η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

ακολουθεί ο πίνακας διοριζομένων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών.

Επισημαίνεται ότι, το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

Dioikites ESY.xls
SHARE