Αναβάθμιση του ΟΤΕ από την Moody’s σε «Ba2» από «Β1»

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα του οργανισμού τηλεπικοινωνιών με «Βa2» από την κατηγορία «B1» στην οποία βρισκόταν νωρίτερα. Οι προοπτικές παραμένουν σταθερές.

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η απόφαση αντικατοπτρίζει κατά πολύ την αναβάθμιση της χώρας την περασμένη Παρασκευή (1/3), αλλά και την ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει η εταιρεία κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

«Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει κυρίως τη συνεχή βελτίωση του πιστωτικού προφίλ της Ελλλάδας και τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, ένα θετικό γεγονός για τον ΟΤΕ, που παράγει τα περισσότερα έσοδα στην εγχώρια αγορά».

Επίσης, αντικατοπτρίζει «το ισχυρό πιστωτικό προφίλ της εταιρείας και την προσδοκία ότι οι λειτουργικές επιδόσεις θα βελτιωθούν με την ενίσχυση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στη ρουμανική αγορά», σχολιάζεται.

«Ο ΟΤΕ έχει επιδείξει υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας στις μακροοικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει ενισχύσει σημαντικά τον ισολογισμό του».

SHARE