Η Μενδώνη ακύρωσε τη δωρεά της International Foundation for Greece και ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται

Η ακύρωση της δωρεάς της International Foundation for Greece για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς μέλος του ΔΣ είναι ένας τουλάχιστον εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη (σ.σ.Λεβέντης). προκάλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Μενδώνη “υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση”.

ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι: Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

“Η ακύρωση της δωρεάς μετά την ανακοίνωσή μας για άμεση απεμπλοκή του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου της Δήλου από υποθέσεις καταγγελιών βιασμού, αποτελεί σημαντική νίκη, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, των ελάχιστων ΜΜΕ και των χιλιάδων χρηστών κοινωνικής δικτύωσης που ανέδειξαν το θέμα!”.

“Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποχρέωσε την κ. Μενδώνη σε άτακτη υποχώρηση, για μια δύσοσμη υπόθεση που η κυβέρνηση και η Υπουργός Πολιτισμού ωστόσο είχε προσπαθήσει και πάλι να περάσει στα ψιλά, όπως είχε κάνει άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν και με τον εκλεκτό της κ. Λιγνάδη. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Υπουργός επέτρεψε να ανέβει η απόφασή της στη Διαύγεια στις 5/1/2022, ενώ η καταγγελία της 24χρονης είχε γίνει ήδη από την 1/1 και το όνομα του ενός από τους δύο φερόμενους ως δράστες ήταν γνωστό πριν από τις 5/1. Με την άρον-άρον ακύρωση της δωρεάς η κα Μενδώνη απλά επιβεβαίωσε την ενοχή της, αφού βρέθηκε βαρύτατα εκτεθειμένη για μια ακόμη φορά”.

 

SHARE