Η Μεγάλη Δευτέρα της Μαριούπολης – Έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο για την παράδοση

Έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο για την παράδοση της Μαριούπολης.
Η Μόσχα προειδοποίησε να «εξοντώσει» κάθε αντίσταση και θα αποκόψει εντελώς την Μαριούπολη. Η ουκρανική αντίσταση συνεχίζεται αλλά η Ρωσία ήδη ελέγχει το λιμάνι και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι μόνοι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν απομείνει στην πόλη , βρίσκονται στο χαλυβουργείο Azovstal.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε προειδοποιήσει το Σάββατο, ότι η «εξόντωση» των τελευταίων ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη πόλη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».

Ουκρανός πρωθυπουργός: Η Μαριούπολη δεν έχει πέσει, δεν παραδινόμαστε, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

 

 

Ζελένσκι: Δεν θα παραχωρήσουμε εδάφη ανατολικά για να λήξει ο πόλεμος με τη Ρωσία

 

ΖΕΛΕΝΣΚΙ-ΔΝΤ

Ο Ζελένσκι είχε συνομιλία με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο.

«Εχουμε σαφή σχέδια τώρα, καθώς και ένα όραμα για τις προοπτικές. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ουκρανία θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική», έγραψε στο Twitter o Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα διαβεβαίωσε τον προηγούμενο μήνα τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι το ΔΝΤ θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Ουκρανίας για έκτακτη χρηματοδότηση.

 

 

 

SHARE