Η MATRIX εξαγόρασε την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΙΤΕΣ Α.Ε. -Στρατηγική συνεργασία με το Howden Broking Group

H ΜΑTRIX Insurance & Reinsurance Brokers at Lloyds με ηγετική θέση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και παρουσία σε πέντε χώρες, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρίας ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΙΤΕΣ Α.Ε., της θυγατρικής εταιρίας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, σε συνέχεια της από 31.12.2018 Συμφωνίας Αγοραπωλησίας Μετοχών. Συγκεκριμένα, τα τελικά τεχνικά βήματα της εξαγοράς η οποία πραγματοποιήθηκε με την ως άνω Συμφωνία, ολοκληρώθηκαν παράλληλα με τη στρατηγική συμμαχία με τον Όμιλο Howden Broking Group, έναν από τους μεγαλύτερους σε κύκλο εργασιών διεθνείς ομίλους ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

 

Ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO του Ομίλου ΜΑTRIX Insurance & Reinsurance Brokers δήλωσε ότι: «Η εξαγορά της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΙΤΕΣ Α.Ε., θωρακίζεται περαιτέρω από τη στρατηγική συμμαχία με τον Όμιλο Howden. Παράλληλα, αποτελεί μία εξέλιξη που διευρύνει τις δυνατότητές μας να παρέχουμε τόσο στους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες μας, όσο και στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς πελάτες της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας εξαιρετικές υπηρεσίες, παγκόσμιας εμβέλειας, πάντα με τα ποιοτικά κριτήρια και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του ομίλου MATRIX. Πρόκειται για το πιο σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της MATRIX μέχρι σήμερα και είμαστε ικανοποιημένοι που με ενισχυμένη οικονομική ισχύ και άμεση διεθνή πρόσβαση, μπορούμε να εγγυηθούμε προς πάσα κατεύθυνση ακόμη πιο εκτεταμένο, πιο ανταγωνιστικό και ολοκληρωμένο φάσμα λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών ασφάλισης και αντασφάλισης.»

Ο CEO του Ομίλου Howden Broking Group κ. José Manuel González ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς για τη στρατηγική συμμαχία με την MATRIX, μια ηγετική δύναμη αντασφάλισης στην ελληνική και κυπριακή αγορά, ειδικά σε αυτήν την κομβική περίοδο για την αναπτυξιακή της εξέλιξη. Η συνεργασία αυτή θα χαρακτηριστεί από τον συνδυασμό της δυναμικής της MATRIX στις τοπικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται σε συνδυασμό με τη διεθνή εμβέλεια της Howden. Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας θα είναι άκρως επωφελές για το σύνολο του πελατολογίου της MATRIX.»

 Οικονομικός και νομικός σύμβουλος της ΜΑΤRIX ήταν η Canaccord Genuity και η FieldFisher αντίστοιχα, ενώ η Norton Rose Fulbright ήταν ο νομικός σύμβουλος του Όμίλου Hyperion.

SHARE