Η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας θα χτυπά στην Ασία – Από Κίνα-Ινδία η ανάπτυξη και η νέα μεσαία τάξη

Σύμφωνα με το World Economic Forum, το 2020,  το ΑΕΠ των χωρών της Ασίας θα υπερβεί το ΑΕΠ όλου του υπόλοιπου κόσμου μαζί.

Μέχρι το 2030, η περιοχή αναμένεται να συμβάλει στο 60% περίπου της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ από εκεί θα προέλθει η συντριπτική πλειοψηφία (90%) των 2,4 δισεκατομμυρίων νέων μελών της μεσαίας τάξης που εισέρχονται στην παγκόσμια οικονομία.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης θα προέλθει από τις αναπτυσσόμενες αγορές της Κίνας, της Ινδίας και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ασίας και θα οδηγήσει σε πολλές νέες αποφάσεις για τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τις ΜΚΟ.

Η γήρανση του πληθυσμού της Κίνας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο μέρισμα του πληθυσμού, αλλά η άνοδος των μισθών, η εσωτερική μετανάστευση και η μείωση των αποταμιεύσεων θα φέρει σημαντική ώθηση στην κατανάλωση.

Την ίδια ώρα το τεράστιο δημογραφικό μέρισμα της Ινδίας και η μεσαία τάξη που μεγαλώνει θα ωθήσουν την κατανάλωση και θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Μαλαισία θα αυξηθεί σημαντικά το εργατικό δυναμικό, με αποτέλεσμα την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος ανά κάτοικο.

 

 

 

SHARE