Το δικαστήριο στην Ανδριανούπολη καθορίζει το βαθμό κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας -Τα δύο σενάρια για τους στρατιωτικούς μας

 

upd: Αγωνία στην Ελλάδα και μεγάλο διπλωματικό παρασκήνιο, εν όψει της δίκης το πρωί στην Αδριανούπολη που θα καθορίσει την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο, αλλά και την πορεία της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επιστρέφει στην Τουρκία από την Αφρική και ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και οι εξελίξεις θα τρέξουν. Τα πάντα όλα άλλωστε, δεν προχωράνε εκεί, αν δεν …βάλει τη βούλα του ο Σουλτάνος. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα αποφασίσει ο δικαστής και είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα: Από την συνέχιση του εγκλεισμού τους μέχρι την απελευθέρωσή τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που δικάζονται είναι  ο 25χρονος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κούκλατζης.

Αν το κατηγορητήριο δεν επεκταθεί και παραμείνει η “παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων”, τότε εκτιμάται πως χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις θα λάβει τέλος η περιπέτεια των δυο Ελλήνων.

Στην περίπτωση όμως  που προστεθεί και η κατηγορία για κατασκοπεία τότε το ζήτημα θα περιπλακεί. Και μάλιστα πολύ.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης οι τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας. Σύμφωνα όμως  με σημερινό δημοσίευμα της «Milliyet», η οποία επιμένει στην κατηγορία της κατασκοπείας, οι εισαγγελείς εξετάζουν ακόμα τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ αναφέρει ότι προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις δικαστικές Αρχές οι αντιφατικές καταθέσεις των δυο στρατιωτικών. Σημειώνεται πάντως ότι η «Milliyet» χαρακτηρίζει ‘ψέμα” δημοσιεύματα στην Ελλάδα που λένε πως η Τουρκία θα ζητήσει ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τους “8” δικούς της που κατηγορούνται ως συμμέτοχοι στο πραξικόπημα κατά Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evros –news οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν χθες από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που είναι απ’ την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε όχι απλά να περάσουν τα σύνορα, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.

 

Περίεργο twitt του αρχηγού της ΜΙΤ – Αγωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

SHARE