Η ELFE του Λαυρεντιάδη κέρδισε στο δικαστήριο τη ΔΕΠΑ…

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση της δικαστικής διαμάχης της ΔΕΠΑ με την ELFE καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ αριθμ 3038/2019 απόφαση του, δικαίωσε την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μάλιστα το Πρωτοδικείο με την απόφαση του ορίζει ότι η ΔΕΠΑ οφείλει στην ELFE το ποσό των 60.991.768,46 εκ ευρώ, καθώς ο τρόπος τιμολόγησης της ELFE από τη ΔΕΠΑ δυνάμει της ρήτρας πετρελαίου είναι άκυρος και κατά τούτο παράνομος.

Ειδικότερα, η αξίωση της ELFE σε βάρος της ΔΕΠΑ κρίθηκε ως μη παραγεγραμμένη απορριπτομένου του ισχυρισμού της ΔΕΠΑ για παραγεγραμμένη αξίωση , με αποτέλεσμα η ELFE να δικαιούται να αξιώσει αποζημίωση με βάση την απόφαση που εκδόθηκε και για χρονικά διαστήματα προγενέστερα και μεταγενέστερα του επίδικου χρονικού διαστήματος. Η απόφαση υπέρ της ELFE δεν περιορίζεται στα 60 εκ ευρώ που της οφείλει πλέον η ΔΕΠΑ αλλά σε αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα να αξιώσει πολλά περαιτέρω εκατομμύρια για χρονικά διαστήματα παρελθοντικά και μελλοντικά.

Η απόφαση αυτή ικανοποιεί τόσο τους φορείς και τους πολίτες της Καβάλας, όσο και τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων ,οι οποίοι πριν από λίγους μήνες είχαν εκδηλώσει  την αντίθεση τους στη πρόθεση της ΔΕΠΑ να διακόψει την παροχή και άρα τη λειτουργία και τη παραγωγή του εργοστασίου

 

SHARE