Η BriQ Properties αγόρασε με 3,5 εκατ το “Plaza” στην Καναπίτσα της Σκιάθου

Η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοινώνει ότι στις 3 Μαρτίου 2020 προχώρησε στην αγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο “Plaza” στην Καναπίτσα της Σκιάθου. Το ξενοδοχείο “Plaza” βρίσκεται στην παραλία της Καναπίτσας και απέχει 8 χλμ. από την πόλη της Σκιάθου και το διεθνές αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Το ξενοδοχείο είναι 3* με δυναμικότητα 79 δωματίων και συνολική επιφάνεια 3.888 τ.μ.. Το συγκρότημα διαθέτει 2 πισίνες, εστιατόριο, ναό, κτίριο προσωπικού και είναι κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 7.135 τ.μ.

Η Εταιρεία υπέγραψε την μίσθωση του ακινήτου στην Hotel Keys Μ.Α.Ε., θυγατρική της HotelBrain Α.Ε. Το  συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση του ξενοδοχείου ανέρχεται σε €3.500.000. Η Εταιρεία σκοπεύει να ανακαινίσει το ξενοδοχείο στο τέλος του 2020.

Με την προσθήκη του Plaza Hotel, το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής αξίας περίπου €20 εκ. και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά (Πάρο, Τήνο, Κέρκυρα, Σκιάθο) καθώς και στην Αθήνα (υπό‐κατασκευή).

Η παραπάνω επένδυση χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί συνολικό ποσό €20,3 εκ. από τα καθαρά κεφάλαια της αύξησης ποσού € 48,4 εκ. (εξαιρουμένων των εξόδων της αύξησης) για την αγορά 9 ακινήτων.

H κ. Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε ξενοδοχεία σε προορισμούς με ώριμο τουριστικό προϊόν όπως είναι η Σκιάθος που διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο το οποίο υποδέχεται πάνω από 200.000 τουρίστες ετησίως.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποφέρει ικανοποιητική ετήσια απόδοση στα κεφάλαια των μετόχων μας και παρέχει τη δυνατότητα υπεραξίας στον μέλλον».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2019

Στα 5,383 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,879 εκατ. ευρώ το 2018 ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της BriQ Properties ΑΕΕΕΑΠ το 2019 παρουσιάζοντας αύξηση 87,0%.

SHARE