Η Andreea Moraru νέα επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε πως η Andreea Moraru αναλαμβάνει νέα επικεφαλής της για την Ελλάδα και την Κύπρο, διαδεχόμενη την Sabina Dziurman που συνταξιοδοτείται έπειτα από περισσότερα από 15 χρόνια στην τράπεζα.

Η κα Moraru, της οποίας η έδρα θα είναι στην Αθήνα, δήλωσε: «Περιμένω με ανυπομονησία να αναλάβω τον νέο μου ρόλο και να συνεργαστώ με την υπέροχη ομάδα της EBRD. Η στήριξη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας αποτελούν μια συναρπαστική ευκαιρία για εμένα».

Το έργο της EBRD ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2015 και στην Κύπρο το 2014 με στόχο τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης των δύο χωρών. Μέχρι στιγμής η Τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ στις δύο οικονομίες.

Η Andreea Moraru είναι Ρουμάνα υπήκοος και επί του παρόντος εργάζεται στο τμήμα στήριξης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της EBRD. Άρχισε να εργάζεται στην Τράπεζα το 2001 και έκτοτε έχει συμβάλει στην εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος συμφωνιών χρέους, μετοχών, χρηματοδοτικών μισθώσεων, καλυμμένων ομολογιών, αλλά και μη εξυπηρετούμενων δανείων στις χώρες λειτουργίας της EBRD.

Πριν την EBRD, η κα Moraru ήταν επικεφαλής του τμήματος Κεφαλαιαγοράς στο Υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας.

 

SHARE