Η αμερικανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων J.C. Penney “σκέπτεται” να χρεοκοπήσει

Το ενδεχόμενο να ζητήσει προστασία έναντι των πιστωτών της εξετάζει η αμερικανική J.C. Penney, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, καθώς η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει προσωρινά τα 850 καταστήματά της, πλήττοντας καίρια τα σχέδια ανάκαμψης και αναδιάρθρωσής της, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος.

Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων, με έδρα το Τέξας, έχει πρόσβαση σε ρευστότητα προκειμένου να επιβιώσει τους ερχόμενους μήνες, παρά την “ξηρασία” που προκαλεί σε ρευστό το κλείσιμο των καταστημάτων της, σημείωσαν οι πηγές.

Παρ΄ όλα αυτά, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο αιτήματος προστασίας από τους πιστωτές της προκειμένου να αναδιαρθρώσει το μη βιώσιμο χρηματοπιστωτικό προφίλ της και να εξοικονομήσει χρήματα από εξαιρετικά δυσβάσταχτα δανειακά βάρη, καθώς έχει μπροστά της σημαντικότατου όγκου καταβολές τόκων, ανέφεραν στο Reuters οι πηγές του.

Ανησυχίες για μεγάλη διάρκεια του κλεισίματος των καταστημάτων και για μειωμένη προσέλευση των πελατών, ακόμη και μετά την υγειονομική κρίση, παίζουν σημαντικό ρόλο στον προσανατολισμό της J.C. Penney προς τη κήρυξη χρεοστασίου, τονίζεται.

Η απόφαση, ωστόσο, δεν θεωρείται οριστική, ενώ υπάρχει πιθανότητα η αμερικανική εταιρεία λιανικού εμπορίου να καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση “σωτηρίας” χωρίς να καταφύγει στη χρεοκοπία, υπογραμμίζει το Reuters.

SHARE