Η Amazon “έσβησε” 1 εκατ. προιόντα που πουλούσαν τσαρλατάνοι για θεραπεία από τον κοροναιό

Η Amazon.com Inc, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης στον κόσμο, απαγόρευσε από την πλατφόρμα της περισσότερα από 1 εκατομμύριο προϊόντα προς πώληση τις τελευταίες εβδομάδες που ισχυρίζονταν ανακριβώς ότι θεραπεύουν τον κορωνοϊό ή προφυλάσσουν από τον ιό, ανέφερε η εταιρεία στο Reuters.

«Δεν υπάρχει κανένας χώρος για αισχροκέρδεια στην Amazon», δήλωσε μια εκπρόσωπος της εταιρείας

Η Amazon αφαίρεσε επίσης δεκάδες χιλιάδες προσφορές από εμπόρους που η εταιρεία τόνισε ότι προσπάθησαν να φουσκώσουν τις τιμές.

-Ένας ιστότοπος σύγκρισης προσφορών έδειξε πρόσφατα παραδείγματα υψηλότερων τιμών από τις συνήθεις για μάσκες προστασίας στην Amazon που κατασκευάστηκαν από τον βιομηχανικό όμιλο 3Μ Co.

-Ένας πωλητής σήμερα προσέφερε ένα πακέτο 10 μασκών N95 αντί 128 δολαρίων, όπως είδε δημοσιογράφος του Reuters όταν έκανε κλικ στις επιλογές αγοράς στην Amazon. Το ποσό αυτό ήταν υψηλότερο από ένα πρόσφατο μέσο όρο τιμής όταν πωλείτο το προϊόν 41,24 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης camelcamelcamel.com. Το προϊόν αυτό δεν ήταν διαθέσιμο αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ένας διπλός αναπνευστήρας προσφερόταν στα 24,99 δολάρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από έναν τρίτο πωλητή, τιμή πολύ μεγαλύτερη από έναν πρόσφατο μέσο όρο τιμής όταν πωλείτο 6,65 δολάρια από την Amazon, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

-Ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις τιμές πώλησης χειρουργικών μασκών αλλά και απολυμαντικού τζελ με τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια να είναι πλέον εκατοντάδες κάθε μέρα, εντοπίστηκε μικροπωλητής έξω από νοσοκομείο του Μιλάνου να πουλάει μάσκα έναντι 5000 ευρώ.

 

 

SHARE