Γρ.Κατσογιάννης: Επικοινωνία – ψυχαγωγία η συμβολή τηλεπικοινωνιών -συνδρομητικής TV στην κοινωνία

Ο κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης, CorporateAffairs & CommunicationDirector της Forthnet, μιλώντας στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, επισήμανε ότι «Είναι αδύνατο να φανταστεί κάποιος πως η κοινωνία μας θα αντιμετώπιζε τα, τόσο απαραίτητα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, μέτρα ’’κοινωνικής αποξένωσης’’, αν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν πρόσφεραν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, παρέχοντας στις “εγκλωβισμένες οικογένειες” κάθε μορφή επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Οι υπηρεσίες, που υλοποιούνται σήμερα μέσω των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη επικοινωνία πολιτών, επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών και εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία της πολιτείας αλλά και την κοινωνική συνοχή».

Αναφορικά με την αύξηση στην κίνηση των δικτύων και το πλεονέκτημα της δορυφορικής μετάδοσης, είπε: «Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν αναλάβει αυτή την κρίσιμη αποστολή να την φέρουν εις πέρας και η Forthnet επιδιώκει να το πετύχει αφιερώνοντας κάθε διαθέσιμο πόρο της. Είναι γεγονός ότι η κίνηση στo τηλεπικοινωνιακό μας δίκτυο έχει αυξηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας και σύμφωνα με τις καταγραφές μας η αύξηση μεσοσταθμικά είναι της τάξης του 50%, με παρόμοια συμπεριφορά σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Παράλληλα, η εταιρεία μας χάρη στη δορυφορική μετάδοση των προγραμμάτων συνδρομητικής τηλεόρασης εξασφαλίζει σε όλους τους συνδρομητές της, αδιαλείπτως και χωρίς κανένα πρόβλημα, την παροχή των τηλεοπτικών της καναλιών με εικόνα High Definition, εν αντιθέσει με τις ιντερνετικές πλατφόρμες που έχουν γυρίσει σε χαμηλότερες ποιότητες εικόνας(SD) και αρκετά συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα μετάδοσης.

Έτσι δημιουργούμε και τον απαιτούμενο «χώρο» ώστε τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες εφαρμογών επικοινωνίας και ομαδικής απομακρυσμένης εργασίας και τηλεκπαίδευσης.

Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή την περίοδο η εταιρεία μας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών επικοινωνίας και τηλεργασίας έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών, καθώς έχουν προστεθεί νέα κυκλώματα και εξοπλισμοί προκειμένου, να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την αυξημένη κίνηση του τηλεπικοινωνιακού μας δικτύου.

Και είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθεί, ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον τεράστιο φόρτο που αντιμετώπισαν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, την ίδια στιγμή που άλλοι κλάδοι, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών τους».

Σε αυτό το περιβάλλον, που πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η υγεία των ανθρώπων και ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έρχονται οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης να συνδράμουν στην καθημερινές ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων για επικοινωνία, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και ψυχαγωγία.

 

SHARE