Γούιλμπουρ Ρος: Τεράστιες ευκαιρίες επενδύσεων αλλά απαιτείται σταθερότητα και διαφάνεια

Οι επιχειρήσεις ζητούν σταθερότητα διαφάνεια και προβλεψιμότητα στις επενδύσεις τους και για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να απομακρυνθούν οι φραγμοί και τα εμπόδια για την εγκατάσταση αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα επεσήμανε στην 83η ΔΕΘ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γούιλμπουρ Ρος.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου κατά την έναρξη της ομιλίας του εξέφρασε τα συληπητήρια της αμερικανικής κυβέρνηση για τα θύματα από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ο Γούιλμπουρ Ρος. σημείωσε ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και ανησυχίες και πρόσθεσε ότι για την εξάλειψη τους εργάζονται συστηματικά οι δύο κυβερνήσεις μετά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε επίσης με έμφαση ότι η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί την Ελλάδα φίλη και σύμμαχο και σκοπεύει να την στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο.
Οι ΞΑΕ είπε ήταν 1,2 δισ δολάρια το 2017, ενώ το 2016 βρίσκονταν στο 1,06 δισ. δολ.

Ο Ρος ανέφερε ακόμα ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενεργοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, και των ναυπηγείων ενώ επενδύουν στις επικοινωνίες και την πληροφορική. Τα έργα για τον αγωγό φυσικού αερίου θα καταστήσουν την χώρα έναν ενεργειακό κόμβο στην περιοχή είπε.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η αναφορά του Αμερικανού υπουργού στις έρευνες που θα πραγματοποιήσουν τα ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες.
«Ενδιαφερόμαστε για τον τομέα της ενέργειας και ιδιαιτέρα για το LNG και τους αγωγούς».

SHARE