Γιώργος Καμίνης στον ΑΝΤ1: Δεν είμαι εγώ λόγος αποχώρησης του Βενιζέλου

Για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής μίλησε ο Γιώργος Καμίνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως εκτίμησε, «δεν νομίζω ότι είμαι εγώ ο λόγος αποχώρησης», είπε και υπενθύμισε ότι, «χθες η κ.Γεννηματά ξεκαθάρισε δύο φορές τη θέση της».

«Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι κρίσιμη μόνο για τη χώρα, αλλά και για την κεντροαριστερά, που θα ασκήσει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, για να προχωρήσει στη διευκρίνιση «εφόσον είναι στην αντιπολίτευση».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, «το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μπει σε κανονικότητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση θα κάνει τα χατίρια της κυβέρνησης, αλλά αντιπολίτευση υπεύθυνη».

‘Όσο αφορά στην τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο Επικρατείας και στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη, ξεκαθάρισε ότι, «η κ. Γεννηματά έκανε επιλογή κοιτάζοντας προς το μέλλον, προς εκείνους τους ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο», ενώ «στον κ.Βενιζέλο ετέθη μια γκάμα επιλογών».

«Η κ. Γεννηματά προσέφερε επιλογές. Ούτε στοχοποιήθηκε, ούτε εκδιώχθηκε κανείς», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα ποσοστά που είχε λάβει η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι, «οι ψηφοφόροι ήρθαν γιατί άνοιξε ολόκληρη διαδικασία γιατί υπήρχαν κάτι υποψηφιότητες. Ήρθαν 212.000 άνθρωποι και ψήφισαν επειδή έγινε ένα μεγάλο άνοιγμα τότε. Άνοιξε μια διαδικασία στην οποία συμμετείχα και εγώ και άλλοι».

«Εκτίθεμαι στη λαϊκή ψήφο. Δε διστάζω να εκτεθώ. Το έκανα σα Δήμαρχος, το έκανα σαν ευρωβουλευτής», υπογράμμισε ο Γιώργος Καμίνης και θέτοντας τους στόχους για το άμεσο μέλλον, είπε πως «έχουμε μπροστά μας μια μάχη», κρίνοντας πως είναι «μονόδρομος να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Τέλος, αναφερόμενος στα ποσοστά που είχαν οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκτίμησε ότι, «ατονούν οι συνδέσεις κόμμα- τοπική αυτοδιοίκηση».

«Θα γίνει ο απολογισμός και θα δούμε γιατί χάθηκε η περιφέρεια», είπε ειδικά για την ήττα Κατσιφάρα.

Κεγκέρογλου: υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση Βενιζέλου

Την ενόχλησή του για την αποχώρηση Βενιζέλου εξέφρασε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είπε: «εμένα αυτή η κατάσταση με στενοχώρησε πολύ, αλλά η πολιτική ζωή προχωράει. Με στενοχωρεί ότι διαρρέεται ότι δεν θα είναι στην εκλογική μάχη και αυτό είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξαν διαφοροποιήσεις στο θέμα της γραμμής του κόμματος». «Το Κίνημα Αλλαγής λέει ότι πρέπει να εκφράσουμε τις ευρύτερες δυνάμεις του χώρου, επειδή δεν ήταν ένα κομματικό στέλεχος», είπε για την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Χριστοδουλάκης: διερεύνηση των στενών κομματικών ορίων του ΠΑΣΟΚ  

«Η επιλογή που έκανε η  Φώφη Γεννηματά με την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στην πρώτη θέση στο Επικρατείας, ήταν να σηματοδοτήσει ακριβώς ένα άνοιγμα, μία διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου με έναν άνθρωπο εκτός των στενών κομματικών ορίων του ΠΑΣΟΚ με προοδευτικό μεταρρυθμιστικό  προφίλ, που έδωσε μάχη στο δήμο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, κράτησε το δήμο όρθιο», δήλωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, για την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη, ενώ αναφερόμενος στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη, είπε:

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την πρώτη θέση στο Επικρατείας, δεν έδιωξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να επαναλάβω ότι κανείς δεν έδιωξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αντίθετα του προτάθηκε να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε. Εγώ δεν συμφωνώ με τη λογική ότι όποιος δεν είναι πρώτος στο Επικρατείας φεύγει, έγινε μία επιλογή, αλλά από εκεί και πέρα αφού έγινε αυτή η επιλογή δεν θεωρώ ότι όποιος δεν είναι στο Επικρατείας φεύγει, μπορεί να δώσει τη μάχη από οποιοδήποτε άλλο πόστο».

SHARE