Γιάννης Ρέτσος: Μόλις 3 δισ. οι εισπράξεις από τον τουρισμό – Το 2021 ίσως φτάσουμε στο 60% του 2019

 

Μιλώντας στην εκδήλωση του ekyklos.gr ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος είπε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για τον τουρισμό εφέτος  ήταν πιο αισιόδοξες, αλλά τελικά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το 2020 θα φτάσουν μόλις στα 3 δισ. ευρώ, από 4,5-5 που ήταν οι προβλέψεις.

Όπως εξήγησε δεν είχαμε τόσο δυνατό Ιούλιο θα έχουμε όμως ένα καλύτερο Αύγουστο και κάπως ισχνό Σεπτέμβριο όπου ακόμη παρατηρείται κάποια κίνηση και μπορούμε βάσιμα λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του επταμήνου (σ.σ. έσoδα 1,255 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος)  να υπολογίσουμε τα έσοδα για όλο το χρόνο στα 3 δισ. ευρώ.

O κ. Ρέτσος τόνισε ακόμη ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα τελειώσει η κρίση και υπογράμμισε ότι ακόμη και από τις αρχές του επόμενου έτους να αρχίσει ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι επειδή θα ανακάμψει η ψυχολογία θα είναι έτοιμη η τουριστική αλυσίδα να λειτουργήσει.

Εκτίμησε ότι η χώρα μας το 2021 θα μπορέσει να ανακτήσει το 50% των εσόδων του 2019 με το 60% να είναι ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο.

ΤτΕ: Στα 577 εκατ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούλιο – Ήρθαν μόλις 828.000 τουρίστες

 

SHARE