Γιάννης Μανιάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκόπησε τη ΔΕΗ

 

O βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρεοκόπησε τη ΔΕΗ, επικαλούμενος την αποκάλυψη του συμβούλου της ΔΕΗ McKinsey ότι η σημερινή ΔΕΗ είναι μη βιώσιμη.

«Το 2014 τους παραδώσαμε μια ΔΕΗ, με την υψηλότερη πιστοποιητική αξιοπιστία από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο.
Σε 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάντησε εταιρεία υπό χρεοκοπία, με βασική εναλλακτική, την αύξηση τιμολογίων», σχολιάζει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και αναφέροντας χαρακτηριστικά αυτά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και δύο υπουργών του, του Πάνου Σκουρλέτη και του Γιώργου Σταθάκη, που υπηρέτησαν το αρμόδιο υπουργείο.

«Τους έχω προειδοποιήσει ότι αν η ΔΕΗ καταρρεύσει και μαζί της παρασύρει όλη την εθνική οικονομία, τότε οι ευθύνες τους δεν θα είναι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές», συνεχίζει ο πρώην υπουργός, δεσμευόμενος από την πλευρά του για μία «ισχυρή ΔΕΗ», που μέσα από στρατηγικές συμμαχίες, μπορεί να γίνει ξανά ο ασφαλής και ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος της χώρας…

SHARE