Γιαννιτσά: Επεισόδια, δεν θέλουν μετανάστες στα ξενοδοχεία της περιοχής

Επεισόδια προκλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από κατοίκους στην περιοχή των Γιαννιτσών που αντιδρούν στην εγκατάσταση περίπου εκατό προσφύγων σε τρία ξενοδοχεία. Οι πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά του Αιγαίου και μεταφέρονται στην ενδοχώρα στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των δομών, επρόκειτο να φτάσουν αργά τη νύχτα στα Γιαννιτσά.

Ομως, κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση που οδηγούσε προς ένα από συγκεντρώθηκε κόσμος για να εμποδίσει την έλευση τους. Μάλιστα, δήλωναν πως εφόσον χρειαζόταν θα έμεναν όλο όλο το βράδυ για να αποτρέψουν την έλευση των προσφύγων.

Επί τόπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ όταν εμφανίσθηκε λεωφορείο με πρόσφυγες προκλήθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να απομακρύνει τους διαμαρτυρόμενους, ενώ τελικά, το πούλμαν απομακρύνθηκε. Τα πνεύματα ηρέμησαν περίπου στις δύο τα ξημερώματα.

Τελικά τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία μέσω παράπλευρης οδού και με αυτό τον τρόπο, πρόσφυγες και μετανάστες κατέλυσαν τελικά στον χώρο.

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των αλλοδαπών.

Αντιδράσεις και στις Σέρρες

Αντιδράσεις προκάλεσε η έλευση προσφύγων και στην περιοχή των Σερρών.

Λίγο πριν τις 3 τη νύχτα κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των νέων διοδίων και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, σταμάτησε για λίγη ώρα πριν τα διόδια και μετά την αποχώρηση των ατόμων, συνέχισε για τον προορισμό του.

SHARE