Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στα δημοσιονομικά και τα τραπεζικά θέματα βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάριο Ντράγκι στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη όπου έλαβαν μέρος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Μητρόπουλος και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
Από την πλευρά της ΕΚΤ συμμετείχε ο επικεφαλής της αποστολής της Τράπεζας στην χώρα μας, Francesco Drudi.
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν φυσικά και τα σχέδια για την μείωση των «κόκκινων» δανείων όπως και η ποσοτική χαλάρωση και οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να ενταχθεί η Ελλάδα σε αυτή.