Για 11 εκατ. ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορονοιό σήκωσε παντιέρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την ενημερωτική καμπάνια για την πανδημία του κορονοϊού.

«Πολλαπλά αποκαλυπτική, προκλητική και σοκαριστική», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης τη σημερινή είδηση ότι η κυβερνητική καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό θα κοστίσει 11 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ανάρτησή του στην οποία επισυνάπτει τη σχετική απόφαση επεξηγεί την κριτική του σημειώνοντας:

  1. «Αποκαλυπτική για την υποκρισία του πολυδιαφημισμένου “επιτελικού” κράτους της Νέας Δημοκρατίας που σκορπάει λεφτά των φορολογουμένων από το παράθυρο.
  2. Προκλητική γιατί μια καμπάνια για ένα τόσο σημαντικό ζητήματα δημοσίου συμφέροντος δικαιούται -εκ του νόμου- δωρεάν προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  3. Σοκαριστική γιατί έρχεται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατρών και νοσηλευτών, που ζητούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας».

Σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση, «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τις επιλογές της και να δώσει αναλυτικά τα επιμέρους στοιχεία της πολυέξοδης καμπάνιας» αλλά και να «απαντήσει στο απλό ερώτημα: πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;».

Τι απαντά το Μαξίμου

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν το βράδυ της Πέμπτης πως «ένα από τα σημαντικότερα όπλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι η ενημέρωση των πολιτών. Ενημέρωση που πρέπει να γίνει με όλους τους τρόπους και με σπότ και μηνύματα που θα φθάσουν και θα αγγίξουν μικρούς και μεγάλους. Και σε αυτή τη μάχη, ναι, θα διατεθούν πόροι. Για να προλάβουμε, πριν φθάσουμε να νοσηλεύουμε».

Οι ίδιοι κύκλοι πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στις αντιδράσεις της πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «οι γνωστοί, που δεν χάνουν ευκαιρία να λαϊκίσουν, θεωρούν ότι βρήκαν νέο πεδίο. Ας κρατήσουν το δηλητήριό τους για αλλού. Το πεδίο της ενημέρωσης στη μάχη κατά του κορονοϊού δεν προσφέρεται».

SHARE