Γερμανικές αποζημιώσεις: Πορεία στην Αθήνα με τον Μανώλη Γλέζο σε καροτσάκι…

 

Πορεία και συγκέντρωση από το Σύνταγμα προς  την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Το Εθνικό Συμβούλιο  όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «77 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα τιμά την αντίσταση και τη θυσία του ελληνικού λαού αγωνιζόμενο για δικαιοσύνη κι αποζημίωση».

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης κι ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης.

Το παρόν έδωσε και ο Μανώλης Γλέζος και μάλιστα με καροτσάκι, λόγω της δύσκολης κατάστασης της υγείας του.

Το αίτημα των συγκεντρωμένων για συνάντηση με τον πρέσβη, απορρίφθηκε επειδή η πρεσβεία ήταν κλειστή. Ωστόσο, οι διαδηλωτές τοιχοκόλλησαν ψήφισμα τους στην είσοδο.

Ο Μανώλης Γλέζος είπε:

«Εσείς που είστε εδώ επιχειρείτε ένα σπουδαίο και σημαντικό έργο. Μήπως χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας; Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών έχει ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και χρόνια και δεν σταματάει. Αλλά το θέμα είναι να αγωνιζόμαστε μόνο εμείς; Μήπως πρέπει όλοι οι Έλληνες να το σκεφτούν;».

Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

SHARE