ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Γκάλοπ θέλει τον Φρίντριχ Μερτς αρχηγό στο CDU

Απομένουν σχεδόν επτά εβδομάδες μέχρι το έκτακτο συνέδριο του Χριστιααδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την εκλογή νέου επικεφαλής μετά την παραίτηση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και σύμφωνα με την δημοσκόπηση του πρώτου γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD το 35% των Γερμανών πιστεύει ότι ο καλύτερος ηγέτης του θα ήταν ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας Φρίντριχ Μερτς.

Το 24% των ερωτηθέντων επιλέγει τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, το 12% τον νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ομοσπονδιακης Βουλής, Nόρμπερτ Ρέτγκεν, ενώ το 13% δηλώνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν είναι κατάλληλος.

Αν οι ψηφοφόροι του CDU μπορούσαν να αποφασίσουν το 40% θα επέλεγε τον Φρίντριχ Μερτς, το 32% τον Αρμιν Λάσετ και το 13% τον Νόμμπερτ Ρέτγκεν.

Για το θέμα της Θουριγγίας το 73% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν το CDU θα έπρεπε να είχε συνεργαστεί με το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ το 25% θεωρεί λάθος τον εκ προοιμίου αποκλεισμό της.

Το 40% των Γερμανών θεωρεί επίσης ορθό τον αποκλεισμό της Αριστεράς (Die Linke) από οποιαδήποτε συνεργασία στην Θουριγγία, ενώ το 55% τον θεωρεί λανθασμένο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

SHARE