Γερμανία: 9+2 νεκροί από επιθέσεις σε μπαρ στην πόλη Χανάου

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, από δύο επιθέσεις στην πόλη Χανάου ( πόλη στο κρατίδιο της Έσσης κοντά στη Φρανκφούρτη, 30 χλμ) που έγιναν έξω από δύο μπαρ με ναργιλέδες,  από ένοπλο. Σύμφωνα με το RTL η επίθεση έγινε μέσα από αυτοκίνητο που περνούσε έξω από τα δύο μαγαζιά, με κόσμο να στέκεται στις εισόδους των μπαρ.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε στην περιοχή Κέσελσταντ.

Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης. Οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τις ένοπλες επιθέσεις.

Η Bild επικαλούμενη αστυνομικές πηγές μεταδίδει ότι πρόκειται για Γερμανό πολίτη χωρίς να δίνει ακόμα καμία πληροφορία για τα κίνητρά του.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει οχτώ θύματα από την επίθεση αλλά λίγο πριν τις 6 το πρωί (ώρα Γερμανίας) ανακοινώθηκε ότι έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 11(τα εννέα θύματα της επίθεσης, ο δράστης και ο δεύτερος άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα του)

Ορισμένα από τα θύματα είναι, κατά πληροφορίες, Κουρδικής καταγωγής.

 

 

 

 

SHARE