Γεώργιος και Φώτης Μπόμπολας στην ανακρίτρια για τα δάνεια του “Πήγασου”

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς ο Γιώργος και ο Φώτης Μπόμπολας, καθώς και δυο διευθυντικά στελέχη της εκδοτικής εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι -ο Γιώργος Μπόμπολας χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ενώ ο Φώτης Μπόμπολας, καθώς και τα δυο διευθυντικά στελέχη, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών τριών τραπεζών που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων. Η κατηγορία για τους τέσσερις από την πλευρά της «Πήγασος» αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από την Οικονομική Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε όσον αφορά τις εγγυήσεις και την εξυπηρέτηση των δανείων συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι κατηγορούμενοι προσκόμισαν στην ανακρίτρια στοιχεία από τα οποία φέρεται να προκύπτει πως είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του δανείου που αφορούν το ακίνητο 11.000 τ.μ στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κ.λπ.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να κατέθεσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρίας και πως την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.

 

SHARE